Moja stvarnost – moje ogledalo (uvod)

Posted by:

U suradnji s turističkom agencijom Tales of Croatia organizirali smo niz predavanja s temama koje nas sve, prije ili kasnije, u životu počnu zanimati.

Chippendale-Mirror-5890_150Prvo u nizu predavanja nosi naslov ‘Moja stvarnost – moje ogledalo, vodič kroz promjenu’ i govori o tome kako doživljavamo sebe pri pogledu unatrag –  u prošli mjesec, godinu, desetljeće…

Krajem godine stajemo barem na trenutak i izraz našeg lica pri pogledu unatrag govori nam o osjećajima koje u nama bude slike koje vidimo. Jesu li naša srca ispunjena toplinom ili smo puni gorčine? Jesmo li u miru ili kao pobješnjeli psi trčimo od točke do točke, osobe do osobe, od sastanka do sastanka, obveze do obveze? I gdje smo u svemu tome mi?

U tom jednom trenu u kojem smo zastali i pogledali (u) sebe, jesmo li išta (u)vidjeli? ….što napraviti s time? Kako će to utjecati na odluke u godini – ne, već u ovom danu, ovom trenu koji je ispred mene, u meni – sada? Jesmo li svjesni i jesmo li spremni pogledati da je ‘moja stvarnost – moje ogledalo’? Da samo gledajući u tu stvarnost i ljude oko sebe vidimo što stvaramo i kako živimo. I kako na koncu živjeti sretno, ispunjeno, zadovoljno?

mirror-effect_Baby_150Za početak napravite jednostavni test: pogledajte se u ogledalo – sada! Zapišite što ste vidjeli i kako ste se osjećali? Osjećate li se uvijek na isti način kada se pogledate u ogledalo? Vjerojatno ne! Kako je to moguće i o čemu to ovisi? Mislim da ćete i sami reći: ‘O tome kako se u tom trenutku osjećam….’!  Što to znači i postoji li neki smisao u svemu ovome?

Naravno da postoji! Ogledalo ne pravi razliku – razliku vidi promatrač! Vidite se onako kako se u tom trenutku osjećate, vidite odraz svojih razmišljanja, stavova, projekcija, strahova….

Sada zastanite i umirite um,

…opustite se,

…osjetite sebe iznutra,

…dišite…

…. otvorite oči, protegnite se, duboko udahnite i ponovno se pogledajte u ogledalo! Promjena je prisutna…. VI ste se promijenili, promjena ste VI!

emotions-14-smiley-icons_150Na isti način kako sebe vidite u ogledalu, tako vidite i svijet oko sebe. On je odraz vaše nutrine i uvijek vam pokazuje kakvi ste u tom trenutku. Postanete li toga svjesni, situacije oko vas reći će vam puno o vama samima. Nakon toga, možete naučiti kako na njih utjecati – promjenom sebe!

Više pročitajte u nastavcima koji slijede…..

0
  Povezane teme

Add a Comment