Savladavanje strahova

Strahovi s kojima se u životu borimo uglavnom su iracionalni. Nastaju bez pravog razloga, kao posljedica određenog načina razmišljanja i utjecaja okoline u ranoj mladosti. Znanstvenici još uvijek istražuju mehanizam nastanka strahova, kako bi pronašli efikasan način njihovog liječenja.

Klasična medicina većinu strahova liječi psihoterapijom, uz obilnu upotrebu medikamenata koji često puta prouzrokuju više štete nego koristi.

Međutim, strahovi se mogu liječiti i potpuno prirodnim putem, kombinacijom klasičnih i alternativnih metoda kao što su npr. hipnoza, sugestije, meditacija, vježbe disanja, promjene u prehrani i sl. Na taj se način klijent u velikoj mjeri uključuje u proces samoizlječenja, što daje odlične rezultate koje smo više puta potvrdili u praksi.

Razvoj boljih odnosa

Međuljudski odnosi postaju sve veći problem u suvremenom društvu. Ljudi često nisu svjesni da već male promjene osobnog ponašanja mogu poboljšati odnos s drugom osobom. Te promjene lakše će inicirati terapeut, tijekom nekoliko razgovora s klijentom. Napredak je vidljiv već nakon 2-4 sata, nakon čega najčešće nisu potrebni dodatni termini.

Bolje razumijevanje samog sebe

Razumjeti samog sebe ponekad može biti jako teško.  Analizom vaših postupaka suočavamo se sa skrivenim ‘okidačima’ koji upravljaju vašim postupcima na nesvjesnoj razini. Isključujemo ih pomoću posebnog terapeutskog postupka, čime se oslobađate njihovog utjecaja.

Pronalazenje osobne svrhe

Postoje pojedinci koji život doživljavaju na drugačiji način. Upravo njima možemo pomoći u istraživanju graničnih područja života, što dovodi do dubljih spoznaja o osobnoj ulozi.

Postavljanje ciljeva i motivacija

Fokusiranje na pojedine ciljeve pomaže u njihovom ostvarenju i olakšava životni put. Pomažemo vam u njihovom postavljanju, organizaciji i načinima postizanja, uz istovremenu motivaciju koja je ključna za njihovo ostvarenje.

Tehnike kontrole vlastitog uma

Ako je vaš um nemiran i ne može se usmjeriti u željenom pravcu, može vam se dogoditi da živite kaotično i stresno. Tehnikama kontrole uma koje se uče brzo i lako, moguće je postići otpuštanje napetosti i smanjenje stresa. Na taj se način povećava životna snaga i radost življenja.

Produbljivanje osobnih spoznaja

Postoje pojedinci koji žele istraživati. Njima pružamo mogućnost istraživanja graničnih područja što dovodi do dubljih egzistencijalnih i duhovnih spoznaja.

Postizanje neovisnosti od drugih osoba

U najvećoj mjeri nismo svjesni utjecaja koji druge osobe imaju na nas. Bilo koji utjecaj izvan naše volje, udaljava nas od našeg višeg Ja i onemogućuje naš osobni razvoj do punog korištenja svih naših kapaciteta. Spoznajom da ovisimo o nekome, započinjemo odvajanje od te osobe, a terapeut je u tom slučaju samo katalizator koji usmjerava klijenta prema cilju.

 

Dosadašnja iskustva pokazala su da je najučinkovitiji osobni kontakt tijekom kojeg:

  • definiramo problem koji Vas muči,
  • zajednički utvrdimo ciljeve,
  • uvježbamo tehnike  rada na sebi i
  • dogovorimo daljnje akcije.

Uvodni razgovor je besplatan i traje 30-60 minuta.  Sve ostalo dogovara se individualno, a trajanje i učestalost seansi ovisi isključivo o Vama i Vašim potrebama.

Posebna pogodnost je rad u Vašem prostoru, što u početku pomaže opuštanju i boljoj koncentraciji.

Termine možete dogovoriti ovdje.